För Häst

Hos Tallituku kan du hitta naturligt och välsmakande foder, yrit och vitaminer för hästar i en inhemsk webbutik. I den här kategorin hittar du produkter för att upprätthålla hästarnas välbefinnande och hälsa. Vi erbjuder högkvalitativa produkter för hästar i alla storlekar och åldrar! I vårt breda utbud hittar du bl.a. helfoder, örter, komplementfoder, foderingredienser, naturliga foderprodukter som höpellets, alfalfa, chia, hampa och svarthavre. Finska varumärken inkluderar FortiNut, EquiTop och Animixi. Nordic Horse och Amequ kommer från Danmark, Equistro från Frankrike, St. Hippolyt och Agrobs från Tyskland och Equine UK från Storbritannien. FortiNut är tallitukkus egen ört- och foderingrediensserie, vars produkter är undersökta och säkra för hästar. Örterna är av livsmedelskvalitet och förpackas i Finland.
Dina val
 • Färg
  • Storlek
   • Form
    • Märken
     • Pris
      • Passform
       • Waist Cut
         727 produkter

        Häst För Häst

        Att utfodra hästar är viktigt för deras hälsa, välbefinnande och prestation. Tallitukkus naturliga och läckra foder Genom att ge rätt foder, örter och vitaminer kan stödja hästens matsmältning, muskelutveckling, benhälsa och mentala hälsa. Foder är basen i en hästs diet. De förser hästen med nödvändig energi, protein, fibrer och näringsbehov.
        Kärnan i Tallitukkus verksamhet har alltid varit ett löfte om att erbjuda bästa möjliga stöd för hästarnas hälsa och välbefinnande. För att hålla detta löfte är vi mycket noggranna med att välja de produkter som vi säljer. Varje produkt du ser i Tallitukkus urval har genomgått en exakt urvalsprocess. Vi undersöker och utvärderar noggrant varje produkt innan vi lägger till den i vårt urval. Vi använder endast tillverkare som använder högkvalitativa ingredienser och är engagerade i produktsäkerhet och effektivitet. Produkterna måste uppfylla våra strikta kvalitetskontrollkriterier, inklusive krav på renhet, säkerhet och näringsinnehåll.
        Foder bör doseras efter hästens vikt, ålder, stam och hälsotillstånd. Normalt ska en häst få 1,5-2,5 % av sin kroppsvikt dagligen i foder, varav merparten ska vara grovfoder som till exempel hö eller ensilage.

        Örter är ett utmärkt komplement till en hästs kost. De erbjuder flera fördelar, som att främja matsmältningen, stödja immunförsvaret, underlätta andningen och hjälpa till att hantera stress. Dosering av örter beror på hästens storlek, ålder och hälsa, samt typ av ört. Det är viktigt att komma ihåg att vissa örter kan vara starka och bör användas enligt anvisningarna.
        Vitaminer är viktiga för en hästs hälsa. De stödjer hästens immunförsvar, främjar cellförnyelse, deltar i energiproduktionen och hjälper nervsystemet att fungera. Vitaminerna som ges till hästar beror på deras ålder, aktivitetsnivå och hälsa. Vissa vitaminer, som vitamin B och C, produceras i hästens tarmar, men andra, som vitamin A, D och E, måste fås från foder.

        När du utfodrar din häst med foder, örter och vitaminer, kom ihåg att balans är viktig. Överdriven eller otillräcklig matning kan orsaka hälsoproblem. Det är också viktigt att din häst dricker tillräckligt med vatten och att konditionen på tänderna kontrolleras regelbundet, eftersom tändernas kondition påverkar hur väl hästen klarar av att använda maten den får. Dessutom skulle det vara bra att komma ihåg att förändringar i matvanorna alltid bör göras gradvis, så att hästens matsmältningssystem hinner anpassa sig till den nya kosten.