Örter

Örter hör definitivt till hästens naturliga utfodring i vardagen. Speciellt under vinterhalvåret är örter användbara i hästens naturliga utfodring. Hästens hö är oftast ensidigt timotejhö och hästen behöver andra smakämnen och näringsämnen i kosten för att kroppen ska fungera felfritt. Bittra och sura örter tar hand om hästens salivs funktionalitet och saliven buffrar effektivt marksyror. Kalkhaltiga örter balanserar tarmens pg-värde. Örter som innehåller tanniner och slemmar tar däremot hand om tarmens slemhinnor och tar hand om gödselns sammansättning. Erbjud din häst variation och välbefinnande naturligt med örter. Örter är särskilt läckra och belönar din häst med underbart tillfredsställande smakupplevelser. Det finns kraft i örter. Vår FortiNut-serie innehåller naturliga och undersökta örter och lämpar sig väl för hästmatning. Våra örter och naturprodukter har behandlats skonsamt under torkningsprocessen och innehåller inga tillsatta syntetiska ingredienser. Örterna har inte värmts upp under torkningen och de har inte heller bestrålats eller behandlats med konserveringsmedel. Örter och naturprodukter är en naturlig lyx för din häst. Näringsrika örter med mycket spårämnen, vitaminer, antioxidanter och flavonoider förbättrar din hästs näringsstatus och kompletterar den naturligt utan industriellt bearbetade dåligt absorberade syntetiska ämnen. FortiNut rekommenderar att du matar din häst med örter och naturliga produkter så kommer din häst att må synbart bättre.
Dina val
 • Storlek
  • Form
   • Märken
    • Pris
     • Passform
      • Waist Cut
        153 produkter

       Häst Örter

       Örter för hästar är en viktig del av kosten för många hästar. De erbjuder ett naturligt sätt att stödja hästens hälsa och välbefinnande, och kan användas för att behandla och förebygga många olika hälsoproblem. I Tallitukkus breda utbud kan du hitta olika örter som passar perfekt för din hästs speciella behov. Tallitukku är stolta över att kunna erbjuda hästägare ett brett urval av högkvalitativa örter från välkända varumärken som Nordic Horse, FortiNut och Amequ by Dangro. I vårt utbud ingår t.ex. pakuripulver, karelsk mynta, maskros, spiskummin, ljung, citronskal och blåbärsblad. Vi förstår att varje hästs behov är unika, och det är därför vi erbjuder produkter designade för olika användningsområden, som att stödja immunitet, behoven hos överviktiga hästar, främja tarmens välbefinnande, stödja andningssystemet och optimera ämnesomsättningen. För att du ska vara säker på att du väljer rätt produkt för din hästs behov erbjuder vi möjligheten att beställa ett produktprov innan du köper ett större paket av flera av våra produkter. På så sätt kan du prova produkten och se till att den passar din hästs kost och att hästen gillar den.
       På Tallituku värdesätter vi hög kvalitet och lokal mat, varför en del av våra produkter kommer från Finland. Dessa produkter ger dig möjligheten att stödja inhemsk produktion samtidigt som din häst får bästa möjliga näring.

       Örter för hästar och deras fördelar
       Örter är naturens egna kosttillskott. De har använts i århundraden för att hjälpa till med olika hälsoproblem och främja allmänt välbefinnande. I en hästs diet kan örter stödja matsmältningen, förbättra hudens och pälsens tillstånd, stödja ledernas hälsa, hjälpa till med andningsproblem och de kan hjälpa till med stresshantering. Till exempel har kamomill kända lugnande egenskaper och kan hjälpa en stressad eller rastlös häst. Hostgräs, å andra sidan, stödjer andningshälsa och kan vara fördelaktigt för hästar som lider av andningsproblem.

       HÖGKVALITETSHÄSTÖRTER FRÅN TALLITUKA
       Tallitukku väljer noga ut hästarnas örter för att säkerställa deras höga kvalitet. Vi använder endast naturliga, rena och högkvalitativa örter från pålitliga källor. Dessutom är alla våra örter fria från konstgjorda färg- och smakämnen och konserveringsmedel. Olika örter passar olika behov och våra experter är alltid redo att hjälpa dig att hitta rätt örter för din häst.

       Örter SOM DEL I EN BALANSERAD KOST
       Även om örter är naturliga och välgörande, är det viktigt att komma ihåg att de ingår i en balanserad kost och inte är en ersättning för kvalitetsfoder eller vitamin- och mineraltillskott som ges vid behov. Dessutom rekommenderas det att prata med en veterinär eller hästnäringsspecialist innan man lägger till nya örter till hästens kost, speciellt om hästen är på medicin eller har ett medicinskt tillstånd.
       Kolla in Tallitukkus breda utbud av örter och hitta de örter som passar din hästs behov.